TOUCH BLACK #1

Neohodnoceno
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
699 Kč 189 Kč od 189 Kč 624,11 Kč bez DPH 168,75 Kč bez DPH od 168,75 Kč bez DPH 0,70 Kč / 1 g 0,76 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: E00029 E00013 Zvolte variantu
TOUCH BLACK #1
Neohodnoceno
dot predni strana (6)
Akce ESPRESSO

Detailní popis produktu

Seznam se s naší nejnovější specialitou z řady Touch of espresso – Touch Black! Proč právě Black? Protože tato káva představuje náš nejtmavší roast, tedy nejintenzivněji praženou kávu, kterou nabízíme. Ovšem nenech se zmást tmavým vzhledem – kyselost v ní nenajdeš ani náznakem. Naopak tě okouzlí jemné tóny lískových oříšků a čokolády, které dohromady tvoří skvostný chuťový zážitek. Ochutnej dokonalost v každém doušku!

Naše káva Touch Black je ideální volbou pro ty, kteří milují silnou a plnou chuť. Každé zrnko je pečlivě vybráno a praženo s nejvyšší precizností, aby vznikla káva, která je nejen tmavá, ale také neuvěřitelně hladká a bohatá. Perfektní pro ranní probuzení nebo jako doplněk k odpolední siestě. Zažij kávový rituál, který si zamiluješ. Připoj se k našim spokojeným zákazníkům a objev Touch Black – kávu, která tě nikdy nezklame.

FARMA FAZENDA SALTO

Farma Fazenda Salto je v rodině Araujo Reis po generace. Dnes farmu vede Dr. Fabio Araujo Reis, lékař v důchodu, který žije na farmě na plný úvazek.

Jedním z důležitých pilířů Fazenda Salto je jejich zaměření na vzdělávání dětí zemědělských dělníků a lidí v okolní komunitě. Rodina Araujo Reis klade důraz na vzdělání a mnozí z nich mají doktoráty a další vysoké tituly. Asi před 50 lety založili na statku školu pro děti dělníků. Dnes tato škola rozkvetla v modelovou školu, která je řízena státem a vzdělává děti dělníků a děti z okolní komunity. Škola má zejména projekt přístupu k internetu, který propojuje děti s okolním světem prostřednictvím internetu a učí je cenným počítačovým dovednostem.

Zatímco Brazílie má veřejné zdravotnictví, rodina Araujo Reis spolupracuje se zaměstnanci, aby jim pomohla získat přístup ke službám, které potřebují. Vzhledem k tomu, že bratr Dr. Fabia je také lékař, spolupracují na zajištění toho, aby zaměstnanci a členové komunity měli přístup k lékařsky vhodné péči.

Dr. Fabio vštípil svou lásku k půdě a produkci kávy svým 3 synům a 2 dcerám, z nichž tři dohlížejí na každodenní provoz na farmě. Jejich děti, vnoučata Dr. Fabia, jsou nyní mladí dospělí a také pracují na farmě.

Rodina Araujo Reis jde nad rámec ochrany svých pracovníků a životního prostředí. Zajistili, aby všechny traktory, které používají jakékoli chemikálie, měly uzavřené kabiny, aby byli pracovníci chráněni před jakoukoli expozicí. Fazenda Salto má na místě 25 domů, kde mohou pracovníci žít bezpečně a pohodlně. Asi 80 % zaměstnanců farmy se zde narodilo a rozhodlo se zůstat nebo se vrátit do práce na Fazenda Salto.

Fazenda Salto je také držitelem certifikátu Rainforest Alliance. Kromě kávy udržuje Fazenda Salto 400 hektarů zachovalé přírodní zalesněné plochy.

ZPRACOVÁNÍ

Fazenda Salto zaměstnává přibližně 35 zaměstnanců na plný úvazek a další pracovní sílu najímá během období sklizně. Pozemek je kopcovitý a stromy umístili strategicky tak, aby byly vysazeny na půdě, kam se dostanou mechanické kombajny. Sklizeň se provádí mechanicky pomocí specializovaných strojů, které selektivně odstraňují zralé červené třešně ze stromů. Mechanický kombajn lze nastavit na specifické standardy pro výběr třešní pouze z určitých částí stromu (jako je spodní, střední nebo horní). Po sklizni se zralé třešně namáčí, aby se oddělily nezralé třešně.

Zralá červená třešeň se pokládá na terasy, aby se sušila. Rodina Araujo Reis si vybrala přírodní zpracování, protože spotřebuje výrazně méně vody než jiné metody zpracování. Pokud počasí nespolupracuje, mají také 8 rotačních sušiček a 8 statických sušiček pro dokončení procesu sušení. 80 % energie pro jejich zpracovatelské a sušicí stroje pochází ze solárních panelů, které nainstalovali v roce 2019.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Způsob přípravy: Espresso
Chuťový profil: Mléčná a hořká čokoláda, lískové ořišky
Farmář: Fabio Araujo Reis
Farma: Fazenda Salto
Město: Carmo de Cachoeira
Region: Minas Gerais
Odrůda: Bourbon, catuaí, icatu, mundo novo, red catuaí
Zpracování: Natural
Nadmořská výška: 1100 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: