Detailní popis produktu
John Hurtado nebyl vždy zapálený do pěstování kávy, jak tomu bývá u většiny rodinných farem. Rozhodl se odjet do Spojených států, kde chtěl načerpat nové znalosti i příležitosti jak v životě tak v podnikání. Káva pro něj v tu dobu šla stranou a o farmu se starala jeho rodina. O 30 let později se u něj však něco zlomilo, vrátil se zpátky do Kolumbie a převzal rodinnou farmu, kterou vede dodnes.
Farma Mahusa
Farma se nachází v oblasti Caicedonia a leží v průměrné nadmořské výšce 1700 - 1900 m n. m. V okolí farmy jsou tři prameny vody a dva původní lesy. Prostředí je to opravdu ohromující.
Po návratu do své rodné země John farmu změnil a vylepšil. A to nejen farmu, ale také pěstování a zpracování kávy po mnoha chybách a úspěších posunul na vyšší úroveň. Diverzifikace plodin byla jednou z jeho největších zkušeností v procesu pěstování kávy. Káva je zde výjimečná a to byl jeden z důvodů, proč se rozhodl vrátit do pozice pěstitele kávy. Nechává velký prostor původní fauně a flóře, což přispívá k procesům obnovování půdy a podobným velmi důležitým chodům farmy.
Zajímavostí je, že se Johnova manželka naučila od své maminky mluvit s rostlinami. Protože rostliny poslouchají, tak bychom se o ně měli starat co možná nejlépe a respektovat je. Toto učí sběrače na své farmě. Aby sběrači věděli, proč dělají tuto práci a chovali k ní respekt. Kávu praží a pijí každý den na farmě a dostávají ji také s sebou na plantáže.
Zpracování
Ručně sklizené kávové třešně se po sběru pečlivě vyberou a umyjí, aby se odstranily veškeré nečistoty. Následně se vloží do nerezových nádrží, kde probíhá fermentace po dobu 24 hodin. Po uplynutí této doby se třešně vyjmou, promíchají a znovu vloží do nádrží. Tento proces se opakuje 3 až 5 krát, v závislosti na teplotě a požadované úrovni fermentace (u této kávy proběhla 72h fermentace). Po dokončení fermentace se káva suší na slunci, přičemž odpoledne se zakrývá až do následujícího dne, aby byl proces sušení stabilní. Celková doba sušení trvá 8 až 12 dní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Tmavá čokoláda, kompotované višně, pomerančová šťáva |
Farmář: | John Hurtado |
Farma: | Mahusa |
Region: | Caicedonia, Valle |
Odrůda: | Wush Wush |
Zpracování: | 72h fermentation |
Nadmořská výška: | 1800 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.