Detailní popis produktu
Tato káva byla zpracována unikátní experimentální metodou raisin honey, a to na farmě Bajo Canet, která se nachází v regionu Tarrazú v Kostarice. Farma Bajo Canet je proslulá specifickými metodami zpracování.
Zpracování:
V den sběru jsou kávové třešně poslány na sušení na africké postele, kde zůstávají 3 dny. Následně se z nich odstraní slupka, ale dužina se ještě zachovává. Dále prochází dalším procesem sušení a zároveň fermentací. V tomto bodě hraje velkou roli i vhodné podnebí, kdy je zapotřebí minimum srážek a hodně slunečního svitu. Jedná se sice o pomalé sušení a na povrchu třešní se děje samotná fermentace, ale je třeba si dávat pozor na přílišnou fermentaci. Časté otáčení zabezpečí dokonalé prosušení se zachováním ovocné chuti a aroma.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Káva |
|---|---|
| Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
| Chuťový profil: | Rozinky v portském, jahodový džem, sušené ovoce, zimní koření |
| Farmář: | Hector Esteban Sanchéz |
| Farma: | Bajo Canet |
| Region: | Tarrazú |
| Odrůda: | Caturra - F1 - Milenio |
| Zpracování: | Experimental - raisin honey |
| Nadmořská výška: | 1850 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.jpg)