Kolumbie - Andrés Julian Ortiz

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 635 Kč 365 Kč od 365 Kč 1 459,82 Kč bez DPH 325,89 Kč bez DPH od 325,89 Kč bez DPH 1,64 Kč / 1 g 1,83 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: E00080 E00081 Zvolte variantu
Kolumbie - Andrés Julian Ortiz
dot predni strana (2) (25)
ESPRESSO

Detailní popis produktu

Farma Kaizen patří rodině Ortiz již druhou generaci. Rodina se do oblasti Huila přestěhovala někdy v roce 1965 a od roku 2009 pak vlastní tuto konkrétní farmu, která je také jejich domovem. Momentálně se pěstování kávy věnuje pan Libardo Ortiz s manželkou a dva jejich nejstarší synové Julian a William.

Julian je již třetí generací farmářů, kteří pokračují v rodinné tradici pěstování kávy. Otec Libardo je zastáncem tradičního zpracování kávy promytým způsobem a pěstuje hlavně tradiční odrůdy. Julian se svým bratrem Williamem se vydávají cestou experimentace a vysazují nové odrůdy a zkouší různé způsoby zpracování. William i Julian navštěvují různá školení a kurzy, aby neustále zlepšovali kvalitu výsledné kávy.

Vzhledem k tomu, že se na farmě setkávají dvě generace, není vždy lehké se na zpracování kávy domluvit. V současnosti ale Julian s Williamem vlastní také kousek své vlastní půdy a mají tak své vlastní kávovníky sami pro sebe, tudíž mohou experimentovat s novými procesy fermentace.

Oba pánové jsou velcí srdcaři a experimentátoři a snaží se s velkým odhodláním posouvat fermentace o kus dál.

Zpracování 

Nejprve se kávové třešně musí posbírat. Sběr zajišťuje 80% úspěšnost navazujících procesů. Proto je důležité, aby byly sbírány pouze zralé třešně.

Sklizené třešně se umístí do průhledných plastových pytlů, kde při teplotě 18 °C po dobu dvou dnů probíhá anaerobní fermentace. Poté jsou třešně přesunuty do nádob, kde probíhá oxidace po další dva dny. Následně se do těchto nádob přidá pitná voda a opět se nechá působit další dva dny. Nakonec je voda odstraněna a káva přechází do fáze sušení.

Celý proces trvá přibližně 25 dní od sběru až po dokončení sušení. Během fermentace není přidáváno nic jiného než pitná voda, což zajišťuje, že výsledná chuť kávy zůstává čistá a autentická.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Způsob přípravy: Espresso
Chuťový profil: Broskev, bílý čaj, mango, margotka
Farmář: Andrés Julian Ortiz
Farma: Kaizen
Oblast: Bruselas, Huila
Odrůda: Ombligon
Zpracování: Anaerobic natural
Nadmořská výška: 1700 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola