Doprava ZDARMA od 800,- Kč

Zvolte měnu: CZKEUR

ÚvodKávaFiltrEl Salvador - EL COCAL GEISHA

El Salvador - EL COCAL GEISHA

El Salvador - EL COCAL GEISHA

Kód produktu: F3011

Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Chuťový profil
švestky, kiwi, pomerančová kůra
Skladem
425 Kč

Popis produktu

Tato káva odrůdy geisha byla zpracována anaerobně naturální metodou a pochází z farmy El Cocal, která patří rodině Alfaro.

PĚSTOVÁNÍ

Kombinace sopečné půdy, vysoké nadmořské výšky a ideálního mikroklimatu vytváří vynikající podmínky pro pěstování hustých třešní. Rodina Alfaro těží z těchto podmínek tím, že se zaměřuje na pečlivé zpracování orientované na kvalitu.

Kromě velmi žádané odrůdy geisha pěstují na farmě také red a yellow bourbon.

ZPRACOVÁNÍ

Zralé červené třešně jsou selektivně ručně sbírány. Následně se umístí do vzduchotěsných nádob, kde anaerobně fermentují po dobu 168 hodin. V tomto prostředí bez kyslíku probíhá různá mikrobiální aktivita, která vytváří jedinečné chutě.

Po fermentaci se třešně suší na vyvýšených záhonech. Třešně se často otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení trvá v průměru 28 až 30 dní.

KÁVA V EL SALVADORU

Nenechte se zmást malou rozlohou Salvadoru. Kdysi byla 4. největším producentem kávy na světě a nadále produkuje vysoce kvalitní šarže. Země je známá svými skvělými odrůdami, jako je bourbon a pacamara. Dokonce oblíbená, často vysoce hodnocená odrůda – pacas – pochází ze Salvadoru.

Na rozdíl od jiných zemí, kde produkce výběrové kávy vyžadovala velké množství dodatečných investic a školení, Salvador již má širokou a kvalifikovanou pracovní sílu v oblasti výběrové kávy. Farmářské tradice jsou hluboké a mnoho salvadorských farmářů je extrémně zapálených pro produkci kávy a neustále se snaží zlepšovat svou úrodu. Salvador má optimální podmínky pro zpracování kávy. Prodloužené období sucha obvykle nastává v období sklizně, což usnadňuje slunění suché kávy.

Přestože produkce kávy v zemi již více než dvě desetiletí klesá – což ještě zhoršila krize CLR – přístup k produkci kávy se změnil z objemové na kvalitní. Po celé zemi vyrostla nová generace producentů kávy s novou vizí a přístupem k produkci. Mnozí z této generace experimentují se zpracováním a odrůdami.

Vlastnosti

Způsob přípravy
Filtrovaná káva
Chuťový profil
švestky, kiwi, pomerančová kůra
Farmář
Agricola San Agustin
Farma
El Cocal
Město
Los Tablon, Ahuachapan
Oblast
Pohoří Apaneca-Ilamatepec
Odrůda
Geisha
Zpracování
anaerobic natural
Nadmořská výška
1325 m n. m.
Výpis se aktualizuje…