Šalina - Kam v Brně 200g ES

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
432 Kč 385,71 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 300354
Šalina - Kam v Brně 200g ES
WhatsApp Image 2025 12 09 at 08.17.513
NOVINKA ESPRESSO

Detailní popis produktu

Šalina – Kam v Brně

Limitovaná edice ve spolupráci s Pavlem Černým, který je tvůrcem známého brněnského blogu Kam v Brně

Vychutnej si jedinečnou kávu vytvořenou speciálně pro společný projekt s Kam v Brně. Za veškerý prodej pošleme výtěžek ze zisku na transparentní účet organizace Dnes Pomáháme, z.s. a ta je rovnoměrně rozdělí mezi níže uvedené 2 organizace. Hospici sv. Alžběty (www.hospicbrno.cz) a organizaci Dejte nám šanci (www.dejtenamsanci.cz) která se stará o staré, týrané a handicapované pejsky. 

Káva: Kolumbie – Los Nogales Virtuoso Natural

Za touto kávou stojí Oscar Hernández z farmy Los Nogales, která se nachází v kolumbijském regionu Huila poblíž městečka Bruselas. Rodina Hernándezových pěstuje kávu už tři generace a patří mezi nejuznávanější producenty v celé Kolumbii. Los Nogales je dnes symbolem inovace, udržitelnosti a špičkové kvality.

Tento microlot Typica Virtuoso pochází z části farmy El Pulpito v nadmořské výšce okolo 1 900 m n. m. Díky chladnému horskému klimatu a pomalému zrání získává káva výraznou sladkost a komplexní chuť.

Zpracování a fermentace

Po ručním sběru dokonale zralých třešní následuje pečlivá selekce podle hustoty. Třešně se poté na krátký okamžik ponoří do vody o teplotě 90 °C v rámci procesu Thermal Fusion, který pomáhá uvolnit přírodní cukry a zároveň kávu pasterizuje.

Po odslupkování fermentují zrna 7 dní ve své vlastní sladké šťávě mosto, obohacené o malou dávku předkvašených kvasinek. Nakonec se káva suší 15–21 dní na afrických lůžkách, dokud nedosáhne ideální vlhkosti a chuťové stability.

Po odslupkování se kávová zrna fermentují 7 dní ve vlastní sladké šťávě – mosto, která je získaná z dužiny kávových třešní. K fermentaci se přidává i malá část předkvašených kvasinek, aby se rozvinul charakter kávy, aniž by ztratila svůj původní terroir. Nakonec se káva suší na afrických lůžkách po dobu 15–21 dní, dokud nedosáhne ideální vlhkosti a stability.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Způsob přípravy: Espresso
Chuťový profil: Chuť udělat dobrou věc...:-)
Farmář: Oscar Hernandéz
Farma: Los Nogales
Region: Bruselas, Huila
Odrůda: Týpica
Zpracování: mosto fermentation
Nadmořská výška: 1 600 – 2 000 m.n.m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola