Detailní popis produktu
Nasaj vánoční atmosféru plnými doušky s naším šálkem výjimečné výběrové kávy. Limitovaná edice VÁNOČNÍ KÁVA tě zahřeje na těle i na duši.
Z jakých káv se vánoční káva skládá?
PERU MONTE VERDE
Café Monteverde cooperative je skupina producentů, která sdružuje 250 farmářů z oblasti kolem Rodriguez de Mendoza, Amazonas, Peru. Zakladatelé, Alfonso Tejada a Karen Araoz, nabízejí svou vlastní farmu Finca Timbuyacu jako modelovou farmu, kde se členové mohou naučit mnoho cenných pěstitelských a zpracovatelských dovedností, které jim pomohou zlepšit jejich sklizeň. Café Monteverde čerpá ze sklizně všech 250 zemědělců pracujících v rámci skupiny. Každý přírůstek do šarže je pečlivě prověřován a vybírán z hlediska kvality.
Zpracování: Třešně se ručně selektivně sklízí a po rozmělnění kvasí 12–18 hodin v dřevěných bednách či tancích. Následně se důkladně promyjí a suší na různých typech sušicích ploch, dokud nedosáhnou vlhkosti 12 %. Po usušení se pergamen balí do polypropylenových pytlů a putuje do odběrového střediska. Každá šarže je zde pečlivě hodnocena podle kvality zrna, chuti, barvy i vlhkosti.
ETHIOPIA - GUJI SIKO
Tato výjimečná naturální káva pochází z horské oblasti Siko v regionu Uraga, Guji, jednoho z nejuznávanějších míst pro produkci ethiopských microlotů. Díky vysoké nadmořské výšce 2 100–2 250 m n. m., bohaté půdě, pravidelným srážkám a tradičním metodám zpracování nabízí tato káva komplexní a čistý chuťový profil, který je pro Guji typický.
Zpracování: Zralé třešně jsou ručně sbírány a ještě tentýž den dodány na stanici. Zde probíhá ruční třídění a následné sušení na vyvýšených afrických postelích. Třešně se pravidelně obracejí, aby bylo dosaženo rovnoměrného sušení, které obvykle trvá 2–4 týdny v závislosti na podmínkách. Výsledkem je čistá, sladká a jasná naturální káva typická pro oblast Guji – s vysokou komplexností, jiskrou a intenzivním aroma.
Brazil – Cafeina Cocatrel Women’s
Káva Brazil Cafeina Cocatrel Women’s Coffee Natural pochází z regionu Sul de Minas a je výsledkem práce 261 farmářek sdružených ve skupině Cafeina Cocatrel. Tato skupina vznikla v roce 2017 a od roku 2019 funguje oficiálně jako ženská iniciativa v rámci družstva Cocatrel. Zaměřuje se na podporu žen-pěstitelů, sdílení znalostí a společné zvyšování kvality produkce.
Zpracování: přirozenou metodou na farmách v regionu Sul de Minas. Po sklizni, která probíhá mechanicky nebo selektivně ručně podle terénu, se třešně rozprostřou v tenkých vrstvách na betonových terasách, kde se suší na slunci. Během sušení, které trvá 18 až 25 dní, jsou třešně pravidelně obraceny, aby bylo zajištěno rovnoměrné odpaření vlhkosti. Na některých farmách se závěrečné dosušení provádí ve statických boxech nebo rotačních sušičkách, čímž se udržuje stabilní kvalita a sladkost výsledné kávy.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Espresso |
|---|---|
| Způsob přípravy: | Espresso |
| Chuťový profil: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
.jpg)