Mexiko - Gildo García Peréz

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 910 Kč 425 Kč od 425 Kč 1 705,36 Kč bez DPH 379,46 Kč bez DPH od 379,46 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: E00033 E00032 Zvolte variantu
Mexiko - Gildo García Peréz
Gildo 1
NOVINKA ESPRESSO

Detailní popis produktu

Tato káva je pojmenována po farmáři Hermenegildovi, kterému však přátelé neřeknou jinak než Gildo. Lásku ke kávě zdědil po svých rodičích a prarodičích a je tak třetí generací, která se pěstování a zpracování kávy věnuje. To není ale všechno. Gildo se také věnuje vzdělávání farmářů a díky tomu, že má svoji farmu, pomáhá některým farmářům s kontrolou kvality, občas jim kávové třešně fermentuje nebo radí a zprostředkovává prodej jejich třešní.

Farma Zaragoza Itundujia

Gildova rodinná farma se nachází v oblasti Mixteca. Farma je na odlehlém místě, daleko od města a bez spojení. Žijí tady původní obyvatelé, kteří mluví indiánským jazykem Mixteca. Malé farmy jsou rozeseté po okolních kopcích. Jedná se opravdu o velmi odlehlou a původní oblast.

Gildo vlastní kromě farmy také výbornou pražírnu kávy, ve které nabízí samozřejmě lokální kávu, kterou sám zpracovává.

Gildova káva

Gildo nejčastěji zpracovává kávu tradičním promytým, polopromytým či suchým způsobem. V poslední době se ale začíná pouštět do experimentů s fermentacemi, protože v této oblasti je jen málo experimentátorů a Gildo se snaží přinášet něco nového. Nejsou to ale žádné velké divočiny. Jeho káva je v chutích neskutečně čistá a Gildo podporuje ve svých kávách přesně takové chutě, do kterých mají mexické kávy tendence jít, a to je červený pomeranč, grep a med.

Zpracování

Tuto kávu vypěstoval farmář Elise García v nadmořské výšce 1200 m n. m. Jedná se o odrůdy typica a marseillaisa zpracované suchou metodou pod Gildovým vedením.

Káva je ručně sbírána podle cukernatosti. Následně se ponoří do vody, kde se vyselektují špatná zrnka (ta plovoucí) a nechá se 12 hodin odpočívat. Další den se káva uzavře na 72 hodin do barelů bez přístupu vzduchu a fermentuje se anaerobně. Posledním krokem je sušení, kdy se 3 dny suší na slunci a dalších 12 dní ve stínu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Způsob přípravy: Espresso
Chuťový profil:
Farmář: Hermenegildo García Pérez
Farma: Zaragoza Itundujia
Oblast: Mixteca, Oaxaca
Odrůda: Typica, marseillaisa
Zpracování: Natural
Nadmořská výška: 1350 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola