Kolumbie - Sebastián Ramiréz - Liči
Detailní popis produktu
Sebastián Ramiréz na své farmě El Placer rád experimentuje. Jinak tomu nebylo ani u téhle kávy. Je speciální tím, že se při zpracování kávy přidalo dehydratované ovoce, a to liči spolu s ovocnou glukózou. Výsledkem je neuvěřitelně voňavá káva s ovocnou chutí.
SEBASTIÁN RAMIRÉZ - FARMÁŘ
Sebastián je již čtvrtou generací pěstitelů kávy. Farmu vede více než 10 let. Snaží se upouštět od klasických promytých způsobů zpracování kávy, aby minimalizoval spotřebu vody. Všechny odrůdy kávy prochází karbonickou macerací.
FARMA FINCA EL PLACER
Farma se nachází v oblasti Quindio v Kolumbii. Najdete ji v nadmořské výšce 1500 - 1744 m a má rozlohu 1000 hektarů. El placer znamená "potěšení".
V El Placer se praktikuje udržitelné zemědělství, například vyhýbání se herbicidům a sekání plevele každé dva měsíce. Zdraví půdy je prioritou a dobrá péče o ni vede ke zdravým rostlinám a přispívá ke skvělým chuťovým profilům. Kromě toho Sebastian podporuje nadaci Bienestar Animal, která se stará o opuštěná zvířata. Adoptoval mnoho zachráněných zvířat a dal jim trvalý domov na své farmě.
Tým El Placer má přístup k dobře vybavené mikrobiologické laboratoři, která je klíčová při vývoji inovativních a exotických káv.
ZPRACOVÁNÍ
Kávové třešně jsou ručně sbírány (95 % zralých a 5 % polozralých). Následuje anaerobní kvašení ve 200 litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C. V tanku probíhá tzv. karbonická macerace, což znamená, že se do tanku přidává CO2, aby se vytlačil všechen vzduch a fermentace mohla pokračovat kontrolovaně bez zvyšování teploty. V této fázi fermentace se do tanků také přidává dužina, která je tzv. „naočkovaná“ kyselinou mléčnou.
Posledním krokem je sušení, které probíhá v několika fázích. První fáze je sušení při které se kontroluje sušení kávy při teplotě 40 °C a vlhkosti 25 % po dobu přibližně 20 dnů. Druhá fáze sušení probíhá ve stínu v koruně stromu po dobu přibližně 5 dnů. Veškeré fáze sušení probíhají pomalu a kontrolovaně. Následuje stabilizace zrna, kdy je káva po dobu 15 dní uložena v pytlích GrainPro, aby se ustálily její chutě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Citronová tráva, liči, cuba libre |
Farmář: | Sebastián Ramiréz |
Farma: | El Placer |
Oblast: | El Eje Cafetero, Quindio |
Odrůda: | Pink bourbon |
Zpracování: | Co-fermentation |
Nadmořská výška: | 1500 - 1744 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.