Keňa - Kiganjo PB

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 190 Kč 330 Kč od 330 Kč 1 062,50 Kč bez DPH 294,64 Kč bez DPH od 294,64 Kč bez DPH 1,19 Kč / 1 g 1,32 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: E00084 E00085 Zvolte variantu
Keňa - Kiganjo PB
dot predni strana (2) (31)
ESPRESSO

Detailní popis produktu

Tato káva byla vypěstována na farmě Kiganjo Factory a zpracována metodou fully washed s použitím čerstvé vody z řeky Thiririka.

Kiganjo Factory je součástí Thiririka Farmer Cooperative Society (FCS). Toto družstvo má 4400 registrovaných členů. Ti dodávají do továrny především odrůdy SL28, SL34, Batian a Ruiru 11. 

Farmáři, kteří jsou členy Thiririka FCS, jsou povzbuzováni k obdělávání svých malých kávových plantáží s vážným ohledem na udržitelnost a správné zemědělské postupy, a pokud možno s minimálním dopadem na životní prostředí.

Sklizeň a zpracování

Sklizeň v Kiganjo obvykle probíhá od října do prosince s roční produkcí okolo 4 100 pytlů. Kávové bobule jsou pečlivě sklízeny drobnými farmáři v době nejvyšší zralosti a dodávány do továrny ke zpracování. Třešně jsou před rozmělněním vždy ručně tříděny. Po rozmělnění káva fermentuje 12 až 24 hodin, v závislosti na teplotě a klimatických podmínkách, aby se rozložil sliz. Po fermentaci se káva důkladně promyje třídicími kanály a poté se přemístí na vyvýšené záhony k sušení.

Proces sušení trvá 7 až 14 dní, přičemž pracovníci často obracejí pergamen, aby se zajistilo rovnoměrné sušení a zabránilo se vadám. Po úplném vysušení se pergamen odstraní loupáním a boby se před exportem třídí.

PB - Peaberries

Peaberry je název pro velmi specifický tvar kávového zrna. Tato zrna jsou výsledkem přirozené mutace v kávovém bobu. Zatímco v každém plodu jsou obvykle dvě zrna pohromadě, peaberry tvoří pouze jedno kulatější zrno.

Tato mutace se vyskytuje přibližně u 5 % veškeré kávy. Zrna jsou známá tím, že jsou kulatější, menší a hustší, což při správném zacházení může přispět k rovnoměrnější pražené barvě. Mnoho lidí také shledává u peaberries sladší chuťový profil.

Káva v Keni

Přestože pěstování kávy v Keni začalo relativně pozdě, toto odvětví si získalo a udrželo působivou pověst. Od začátku produkce je keňská káva uznávána pro svou vysoce kvalitní, pečlivou přípravu a vynikající chuť.

Dnes tvoří více než 600 000 drobných zemědělců, kteří hospodaří na méně než 5 akrech, 99 % populace pěstitelů kávy v Keni. Jejich farmy pokrývají více než 75 % celkové půdy k pěstování kávy. Tito farmáři jsou organizováni do stovek farmářských družstev (FCS), z nichž každá provozuje alespoň jednu továrnu. Zbývající část roční produkce se pěstuje a zpracovává na malých, středních a velkých pozemkových usedlostech. Většina větších usedlostí má vlastní mycí stanice.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Způsob přípravy: Espresso
Chuťový profil: černý rybíz, meruňka, bílý hrozen, rebarborový koláč
Farmář: Drobní farmáři
Farma: Kiganjo Factory
Region: Kiambu
Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34
Zpracování: Fully washed
Nadmořská výška: 1 750 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola