Detailní popis produktu
Tato káva pochází z oblasti Tarrazú v Kostarice. Kávové plantáže se nachází v nadmořské výšce 1400 m n. m. Díky vysoké nadmořské výšce a unikátnímu mikro-klima, kdy jsou kávové plantáže blízko sopky Irazú a současně u moře, jsou pro růst kávovníků zajištěny výborné podmínky s vysokou vlhkostí, úrodnou půdou a slunečním svitem.
Pěstování kávy probíhá bez použití pesticidů a hnojiv. Třešně jsou sbírány a tříděny ručně. Výsledkem jsou tak přirozeně sladká a šťavnatá kávová zrna.
Zpracování
Při sběru se na zrnkách nechává malé procento (do 10 %) dužiny, která napomáhá k přirozené fermentaci.
Zbytkové třešně jsou fermentované a usušené do formy prášku, ze kterého se následně vyrobí postřik. Tímto postřikem se postříkají nasbírané třešně. Jde o nízkonákladový, ale důsledně kontrolovaný proces, při kterém je důležité správné načasování. Díky tomuto způsobu fermentace, se třešně nemusí fermentovat v tancích.
Tato fermentace zrnkům dodává přirozenou sladkost.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Květinový parfém, fíky, med, bílý čas |
Farmář: | Sdružení farmářů |
Farma: | San Ramon Café de Altura |
Region: | Tarrazú |
Odrůda: | Caturra, Catuai |
Zpracování: | Yeast washed |
Nadmořská výška: | 1400 m n. m. |
Cuppingové skóre: | 89 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.