Doprava ZDARMA od 800,- Kč

Zvolte měnu: CZKEUR

ÚvodKávaEspressoPeru - LA ORQUÍDEA

Peru - LA ORQUÍDEA

Peru - LA ORQUÍDEA

Kód produktu: E3008

Espresso
Espresso
Chuťový profil
květiny, jasmín, sušené meruňky, liči
Skladem
299 Kč/ 250 g

Popis produktu

Tuto kávu produkuje Litman Diaz Campos na své farmě La Orquídea.

Litman Díaz pěstuje výběrovou kávu na vysočině okresu Lonya Grande, konkrétně ve vesničce Guamboya. Jeho farma La Orquídea se nachází v nadmořské výšce od 1750 do 2150 m n. m. a v současné době se rozkládá na 2 hektarech věnovaných pěstování kávy. V současné době budují školku s cílem rozšířit produkci o další 2 hektary se zaměřením na odrůdu Geisha.

La Orquidea, pojmenovaná po květu orchideje, je obklopena rozsáhlými panenskými lesy, které slouží jako zdroj vodních pramenů. V horní části pozemku se nachází rozmanitá flóra, včetně orchidejí (národní rostlina Peru) a fauny, jako je kohout andský (národní pták Peru).

Kromě pěstování kávy se pan Díaz aktivně věnuje chovu hospodářských zvířat a včelařství. Rodina Diaz Campos každoročně rozšiřuje své pozemky s ohledem na ochranu vody a životního prostředí.

ZPRACOVÁNÍ

Na farmě La Orquídea probíhá sklizeň od července do listopadu.

Třešně se sbírají ručně a s velkým důrazem na to, aby se sbíraly pouze zralé třešně. Po sběru se třešně nechají fermentovat po dobu 20 hodin. Následně se zrnka vyloupají a opět prochází fermentací po dobu 16 hodin. Nakonec se zrnka pomalu suší asi 30 dní.

Kávy vypěstované v této oblasti se vyznačují senzorickými vlastnostmi jako je divoké ovoce, květiny a jasná dochuť.

Vlastnosti

Způsob přípravy
Espresso
Chuťový profil
květiny, jasmín, sušené meruňky, liči
Farmář
Litman Diaz Campos
Farma
La Orquídea
Město
Guamboya
Region
Lonya Grande
Odrůda
Bourbon, Geisha
Zpracování
washed
Nadmořská výška
1750 - 2150 m n. m.
Cuppingové skóre
88
Výpis se aktualizuje…