Popis produktu
Tuto kávu produkuje Litman Diaz Campos na své farmě La Orquídea.
Litman Díaz pěstuje výběrovou kávu na vysočině okresu Lonya Grande, konkrétně ve vesničce Guamboya. Jeho farma La Orquídea se nachází v nadmořské výšce od 1750 do 2150 m n. m. a v současné době se rozkládá na 2 hektarech věnovaných pěstování kávy. V současné době budují školku s cílem rozšířit produkci o další 2 hektary se zaměřením na odrůdu Geisha.
La Orquidea, pojmenovaná po květu orchideje, je obklopena rozsáhlými panenskými lesy, které slouží jako zdroj vodních pramenů. V horní části pozemku se nachází rozmanitá flóra, včetně orchidejí (národní rostlina Peru) a fauny, jako je kohout andský (národní pták Peru).
Kromě pěstování kávy se pan Díaz aktivně věnuje chovu hospodářských zvířat a včelařství. Rodina Diaz Campos každoročně rozšiřuje své pozemky s ohledem na ochranu vody a životního prostředí.
ZPRACOVÁNÍ
Na farmě La Orquídea probíhá sklizeň od července do listopadu.
Třešně se sbírají ručně a s velkým důrazem na to, aby se sbíraly pouze zralé třešně. Po sběru se třešně nechají fermentovat po dobu 20 hodin. Následně se zrnka vyloupají a opět prochází fermentací po dobu 16 hodin. Nakonec se zrnka pomalu suší asi 30 dní.
Kávy vypěstované v této oblasti se vyznačují senzorickými vlastnostmi jako je divoké ovoce, květiny a jasná dochuť.