Doprava ZDARMA od 499,- Kč s kódem DOPRAVA. Platí do 30.4.2024.

Zvolte měnu: CZKEUR

ÚvodKávaFiltrKolumbie - SEBASTIÁN RAMIRÉZ - Red Fruits

Kolumbie - SEBASTIÁN RAMIRÉZ - Red Fruits

Kolumbie - SEBASTIÁN RAMIRÉZ - Red Fruits

Kód produktu: F2995

Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Chuťový profil
Jahody, jahodový jogurt, jahodové bonbóny
Není skladem
425 Kč/ 200 g

Popis produktu

Sebastián Ramiréz na své farmě El Placer rád experimentuje. Jinak tomu nebylo ani u téhle kávy. Je speciální tím, že se při zpracování kávy přidalo dehydratované ovoce, a to jahody a brusinky spolu s ovocnou glukózou. Výsledkem je neuvěřitelně voňavá káva s jahodovou chutí.

Kávové třešně jsou ručně sbírány (95 % zralých a 5 % polozralých). Následuje anaerobní kvašení ve 200 litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18 °C. V tanku probíhá tzv. karbonická macerace, což znamená, že se do tanku přidává CO2. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se dál ve fermentaci. Opět se do tanku přidává CO2 spolu s dehydratovaným ovocem jahod a brusinek + ovocná glukóza. Poslední fází je sušení při teplotě 40 °C v sušičce, která probíhá přibližně 5 dní. Nakonec je káva uložena do Grain-Pro pytlů, kde dochází k její stabilizaci po dobu 15 dní.

SEBASTIÁN RAMIRÉZ - FARMÁŘ

Sebastián je již čtvrtou generací pěstitelů kávy. Farmu vede více než 10 let. Snaží se upouštět od klasických promytých způsobů zpracování kávy, aby minimalizoval spotřebu vody. Všechny odrůdy kávy prochází karbonickou macerací.

FARMA FINCA EL PLACER

Farma se nachází v oblasti Quindio v Kolumbii. Najdete ji v nadmořské výšce 1500 - 1744 m a má rozlohu 1000 hektarů. El placer znamená "potěšení".

V El Placer se praktikuje udržitelné zemědělství, například vyhýbání se herbicidům a sekání plevele každé dva měsíce. Zdraví půdy je prioritou a dobrá péče o ni vede ke zdravým rostlinám a přispívá ke skvělým chuťovým profilům. Kromě toho Sebastian podporuje nadaci Bienestar Animal, která se stará o opuštěná zvířata. Adoptoval mnoho zachráněných zvířat a dal jim trvalý domov na své farmě.

Tým El Placer má přístup k dobře vybavené mikrobiologické laboratoři, která je klíčová při vývoji inovativních a exotických káv.

Vlastnosti

Způsob přípravy
Filtrovaná káva
Chuťový profil
Jahody, jahodový jogurt, jahodové bonbóny
Farmář
Sebastián Ramiréz
Farma
El Placer
Oblast
El Eje Cafetero (Quindio)
Odrůda
Caturra
Zpracování
Fermentation red fruit
Nadmořská výška
1500 - 1744 m n. m.
Výpis se aktualizuje…