Doprava ZDARMA od 800,- Kč

Zvolte měnu: CZKEUR

ÚvodKávaFiltrKolumbie - SEBASTIÁN RAMIRÉZ (infuzováno skořicí)

Kolumbie - SEBASTIÁN RAMIRÉZ (infuzováno skořicí)

Kolumbie - SEBASTIÁN RAMIRÉZ (infuzováno skořicí)

Kód produktu: F2932

Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Chuťový profil
skořice, jablečný štrůdl, karamelizovaná hruška
Skladem
495 Kč/ 200 g

Popis produktu

Tuto velmi specifickou a speciální kávu vyrábí Sebastián Ramiréz na farmě Finca El Placer. Je zajímavá tím, že je infuzovaná skořicí. Můžete v ní tedy cítit právě skořici, jablečný štrůdl či karamelizovanou hrušku.

Kávové třešně jsou ručně sbírány (95 % zralých a 5 % polozralých). Následuje anaerobní kvašení ve 200 litrových tancích po dobu 100 hodin při konstantní teplotě 18 °C. V tanku probíhá tzv. karbonická macerace, což znamená, že se do tanku přidává CO2. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se dál ve fermentaci. Opět se do tanku přidává CO2 spolu se skořicí a dalším kořením. Poslední fází je sušení na afrických postelích marquesinas při teplotě 40 °C po dobu přibližně 20 dní a následně dosušování na krytých polozastíněných patiích okolo 5 dnů. Nakonec je káva uložena do Grain-Pro pytlů, kde dochází k její stabilizaci po dobu 15 dní.

SEBASTIÁN RAMIRÉZ - FARMÁŘ

Sebastián je již čtvrtou generací pěstitelů kávy. Farmu vede více než 10 let. Snaží se upouštět od klasických promytých způsobů zpracování kávy, aby minimalizoval spotřebu vody. Všechny odrůdy kávy prochází karbonickou macerací.

FARMA FINCA EL PLACER

Farma se nachází v oblasti Quindio v Kolumbii. Najdete ji v nadmořské výšce 1500 - 1744 m a má rozlohu 1000 hektarů. El placer znamená "potěšení".

V El Placer se praktikuje udržitelné zemědělství, například vyhýbání se herbicidům a sekání plevele každé dva měsíce. Zdraví půdy je prioritou a dobrá péče o ni vede ke zdravým rostlinám a přispívá ke skvělým chuťovým profilům. Kromě toho Sebastian podporuje nadaci Bienestar Animal, která se stará o opuštěná zvířata. Adoptoval mnoho zachráněných zvířat a dal jim trvalý domov na své farmě.

Tým El Placer má přístup k dobře vybavené mikrobiologické laboratoři, která je klíčová při vývoji inovativních a exotických káv.

Vlastnosti

Způsob přípravy
Filtrovaná káva
Chuťový profil
skořice, jablečný štrůdl, karamelizovaná hruška
Farmář
Sebastián Ramiréz
Farma
El Placer
Oblast
El Eje Cafetero (Quindio)
Odrůda
Bourbon
Zpracování
washed + fermentované
Nadmořská výška
1700 m n. m.
Výpis se aktualizuje…