Doprava ZDARMA od 800,- Kč

Zvolte měnu: CZKEUR

ÚvodKávaEspressoKolumbie - OLIVERIO ÑAÑEZ

Kolumbie - OLIVERIO ÑAÑEZ

Kolumbie - OLIVERIO ÑAÑEZ

Kód produktu: E3006

Espresso
Espresso
Chuťový profil
smetana, vanilkový cheesecake, bílá čokoláda
Skladem

Zvolte variantu

260 Kč

Popis produktu

Tento lot je odrůdy Caturra Colombia. Sklízí se dvakrát ročně a je zpracováván klasickým promytým způsobem (washed). Po sklizni se kávové třešně nechají 12 hodin odpočinout v tolbě (násypka do mlýna na zpracování třešní). Následně se zbaví slupek a nechají se po dobu 40hodin fermentovat v pytlích. Potom se kávové třešně promyjí a v sušárnách na střeše se suší po dobu 12 až 20 dní.

OLIVERIO ÑAÑEZ - FARMÁŘ

Oliverio se společně se ženou stará o rodinný podnik a vede k tomu i své děti. Zakládá si na poctivé práci a neustále se snaží zlepšovat postupy a procesy na farmě. Také se baví vysazováním nových nezvyklých odrůd káv. Jeho práce je současně jeho koníčkem.

FARMA FINCA LA CORREA

Aby táta Oliveria uživil rodinu, vycestoval za prací až do departmentu Putumayo. Nechával se najímat na práce spojené s pěstováním koky a protože se mu dařilo, odcestovala za ním i jeho manželka se třemi dětmi, včetně Oliveria. Zanedlouho však vláda začala s pronásledováním lidí, kteří pěstovali koku, a tak nezbývalo Oliveriově rodině nic jiného, než se vrátit do Hulia.

Po návratu táta Oliveria koupil od jednoho ze svých bratrů čtvrt hektaru půdy a začal pěstovat kávu. Postupně kupoval další a další malé pozemky až se dostal na 9 hektarů půdy a 2 hektary přírodní rezervace. Kávu pěstuje se svými dětmi v kopcích kolem vesnice Bruselas, což není vůbec jednoduché kvůli sesuvům půdy. Za kvalitu půdy a výslednou chuť kávy to ale stojí.

Farma se nachází v obci Bruselas (Huila) v Kolumbii.

Vlastnosti

Způsob přípravy
Espresso
Chuťový profil
smetana, vanilkový cheesecake, bílá čokoláda
Farmář
Oliverio Ñañez
Farma
La Correa
Oblast
Bruselas, Huila
Odrůda
Caturra Colombia
Zpracování
washed
Nadmořská výška
1750 m n. m.
Výpis se aktualizuje…