Doprava ZDARMA od 499,- Kč s kódem DOPRAVA. Platí do 30.4.2024.

Zvolte měnu: CZKEUR

ÚvodKávaFiltrKolumbie - OSCAR HERNANDÉZ - Yellow Bourbon

Kolumbie - OSCAR HERNANDÉZ - Yellow Bourbon

Kolumbie - OSCAR HERNANDÉZ - Yellow Bourbon

Kód produktu: F2991

Filtrovaná káva
Filtrovaná káva
Chuťový profil
Jahodový džus, ananas, mango, broskev
Není skladem
385 Kč/ 250 g

Popis produktu

Vychutnej si kávu Yellow Bourbon od Oscara Hernandéze z Kolumbie. Pokud máš rád ovocité tóny, pak jsi tady správně. V chuti můžeš najít jahodový džus a broskev, osvěží tě tóny tropického ovoce jako je ananas a mango.

Oscar Hernandéz je energický, pozitivně smýšlející a inovativní člověk. Do své práce dává všechno, což se odráží v konečném výsledku při zpracování zrna.

FARMA LOS NOGALES

Farmu Los Nogales založila rodina Hernandézových někdy kolem roku 1940. Nachází se v osadě El Diamante kousek od městečka Bruselas v jižní části departmentu Huila. Nejvíce se o její rozvinutí zasloužil pan Ricaurte Hernandéz a následně pak jeho syn Oscar Hernandéz. Nyní farma kombinuje tradice s inovacemi a stává se vzorem pro farmáře v celém okolí.

Oscar se řídí třemi hlavními postupy:

  1. Zemina - Ve farmě Los Nogales jsou si vědomi, že zemina je pro pěstování kávovníků jeden z nejdůležitějších faktorů. Proto nesází keře blízko sebe, aby měli co nejvyšší výnosy, ale právě naopak se snaží o komplexnější pěstování kávovníků dále od sebe, a tím snižují nároky na půdu. Nepoužívají ani jednosložková hnojiva. Nahradili je vlastním organickým humusem, který vzniká ze zbytků při zpracování kávy.
  2. Genetika - neboli odrůdy kávy. Na farmě Los Nogales pěstují tradiční odrůdy arabiky jako je Týpica ale také novější a odolnější odrůdy jako jsou Castillo nebo Colombia. Nebojí se ani exotických odrůd dovezených z jiných zemí, kterými jsou Gesha nebo Sudan Rume.
  3. Věda a vášeň - Bez vědy a vášně by ve farmě Los Nogales nebyli tak svělým týmem, jakým jsou. Oscar se spoléhá na práci biochemika, zemědělského inženýra, mikrobiologa a také na zkušenou účetní a on sám je schopným manažerem. Pokud snad mezi sebou mají rozdílné názory, berou to jako přínos a nad každým poznatkem se společně zamýšlí.

ZPRACOVÁNÍ KÁVY

Na začátku každého zpracování je ruční sběr zralých třešní. Po sběru přichází na řadu oxidace - třešně se nechají oxidovat, kdy teplota stoupne až na 50 stupňů. Toto trvá 50 hodin. 

Po oxidaci se třešně ponoří do nádrže s vodou, kde jsou desinfikovány ozonem. Tím se sníží obsah nežádoucích mikroorganismů na minimum. Následuje vytřídění tzv. flotes, což jsou plovoucí zrna

Dalším krokem je odslupkování třešní depulperem (mlýn, který zbaví kávu slupek). Slupky mají další využití. Obsahují totiž cennou cukernatou šťávu, která se vymačká a používá k fermentaci. Probíhá to tak, že odslupkovaná káva putuje do fermentačních plastových sudů, smíchá se s trochou vody a se šťávou. Fermentace probíhá 144 hodin.

Posledním důležitým krokem je pomalé sušení, při kterém se zrna stabilizují a konzervují. Sušení probíhá 20 dní a konči při vlhkosti mezi 10 % a 12 %.

Na farmě Los Nogales se zaměřují na udržitelné pěstování kávy. To znamená, že zpracovávají také použitou odpadní vodu vlastní čističkou.

Vlastnosti

Způsob přípravy
Filtrovaná káva
Chuťový profil
Jahodový džus, ananas, mango, broskev
Farmář
Oscar Hernandéz
Farma
Los Nogales
Oblast
Bruselas, Huila
Odrůda
Yellow Bourbon
Zpracování
Experimental fermentation
Nadmořská výška
1600 - 2000 m n. m.
Výpis se aktualizuje…