Detailní popis produktu
Enriqueho přivedli k pěstování kávy jeho rodiče Jaime a Graciela, kteří postupem času koupili farmy v Chiapasu. V roce 2000 však Jaime zemřel a Enrique se rozhodl jít v jeho šlépějích. Nechtěl nic podcenit, tak si dal rok na to, aby se o kávě dozvěděl co možná nejvíce. Vydal se na farmy, aby zjistil, jak se pěstuje výběrová káva. Přečetl spoustu knih o kávě, její historii a zpracování v různých částech světa. Tehdy mu bylo 33 let a kávu dokonce ani nepil.
Enrique se naučil, že při fermentaci se dá s kávou krásně experimentovat. Vyhrál spoustu soutěží o nejlepší bio kávu a několik ocenění Cup of Excellence. V roce 2012 opustil farmy v Chiapasu a založil vlastní farmu v Oaxace, konkrétně v Candelarii, odkud pochází jeho matka. Od té chvíle se zaměřuje na výrobu výběrových káv v mikrolotech.
Farma Finca Chelín
Enrique koupil a začal renovovat opuštěný statek v Candelarii. K tomu začal postupně vysazovat odrůdy, o kterých věděl, že jsou velmi kvalitní a a při správném starání se o půdu odolné vůči rzi.
Chutě, které vznikají v kávách, jsou citrusové a květinové, díky procesům, kterými na farmě kávu zpracovávají a fermentují. Rozvíjí nové chutě, ale bez ztráty prvotních a základních chutí. Především se na farmě Chelín soustředí na čistotu v dochuti.
Zpracování:
Tato káva je zpracována metodou black honey. Kává se nechává dvě noci dopočívat v třešních v karbonické maceraci. Třetí den ráno se káva očistí od slupky, ale dužina se ještě nechává. Poté se káva odveze na terasu, kde se zahájí proces sušení.
Sklizeň probíhá od ledna do dubna.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso |
---|---|
Způsob přípravy: | Espresso |
Chuťový profil: | Darjeeling, jasmín, bílá broskev |
Farmář: | Enrique López Aguilar |
Farma: | Finca Chelín |
Oblast: | Candelaria, Oaxaca |
Odrůda: | Geisha |
Zpracování: | Black honey |
Nadmořská výška: | 1500 - 1780 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.