Kolumbie - Decaf sugar cane (bez kofeinu)
Detailní popis produktu
Tumbaga je bezkofeinová káva, která byla zpracována metodou Sugar Cane E. A. Decaf. Jedná se o metodu dekofeinizace za pomocí cukrové třtiny a setkáte se s ní zejména u káv z Kolumbie. Je to nejšetrnější alternativa pro výrobu bezkofeinové kávy. Káva má opravdu lahodnou chuť, protože splňuje podmínky výběrové kávy.
Dekofeinizace využívá přirozeně se vyskytující sloučeninu, ethylacetát (EA) k dekofeinové kávě. Proces EA je poměrně jednoduchý. Kávová zrna jsou navlhčena vodou a EA cirkuluje v celém prostoru. EA se váže s kofeinem v zrnech a extrahuje kofein, zatímco ponechává většinu ostatních chuťových sloučenin. Po dosažení požadované hladiny kofeinu se zbytky EA na zrnech odstraní napařováním.
Tumbaga je pojmenována po slitině zlata, mědi a stříbra, která se používala po celé Kolumbii k výrobě malých, často náboženských předmětů. Tato slitina symbolicky spojila protichůdné energie slunce (zlato) a měsíce (stříbro) a vytvořila rovnováhu mezi protiklady, podobně jako naše káva bez kofeinu.
KÁVA V KOLUMBII
Kolumbie produkuje a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.
Kolumbie se může pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují své vlastní jedinečné chutě kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti Kolumbie produkuje čerstvou úrodu téměř po celý rok.
Rostoucí zaměření na specializovaný průmysl mění způsob, jakým obchodníci a zemědělci podnikají. Je stále běžnější, že zemědělci izolují nejkvalitnější fazole ve svých šaržích, aby je mohli prodávat samostatně. Tyto kvalitnější šarže se často prodávají pod konkrétními značkami nebo příběhy.
Kromě široké škály profilů káv Kolumbie za posledních 10 let rychle rozšířila své možnosti certifikace. Nejběžnější dostupné certifikace jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso |
---|---|
Způsob přípravy: | Espresso |
Chuťový profil: | Vanilková sušenka, nutella, pomeranč |
Farmář: | Drobní farmáři |
Region: | Cauca, Tolima, Antioquia a Eje Cafetero |
Zpracování: | Washed |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.