Etiopie - Semii Benti Halo #3

Neohodnoceno
Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 260 Kč 350 Kč od 350 Kč 1 125 Kč bez DPH 312,50 Kč bez DPH od 312,50 Kč bez DPH 1,26 Kč / 1 g 1,40 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: E00024 E00007 Zvolte variantu
Etiopie - Semii Benti Halo #3
Neohodnoceno
dot predni strana (2) (1)
Novinka ESPRESSO

Detailní popis produktu

Tato káva, zpracovaná v mycí stanici Halo, se skládá z třešní dodaných okolními drobnými pěstiteli. Farmáři těží z bohatých, úrodných, červených půd a vysokých nadmořských výšek.

Mycí stanice Halo

Mycí stanice Halo se nachází v oblasti Halo Bereti, v blízkosti města Worka. Leží v nadmořské výšce 2100 m a je jednou z největších pěstitelských oblastí v Etiopii s celkovým počtem 1240 hektarů kávových farem.

Tato specifická stanice nakupuje třešně od přibližně 170 farmářů, kteří se nacházejí v oblasti. Jejich farmy mají průměrnou velikost mezi 0,5 až 2 hektary a leží mezi 1925 a 2110 m n. m. Mycí stanice se nachází v blízkosti farem, což znamená, že žádný farmář nemusí své třešně převážet déle než 40 minut.

Zpracování

Třešně sbírají a třídí drobní pěstitelé. Prodávají je farmáři ve sběrném středisku třešní nebo přímo v mycí stanici – v závislosti na jejich blízkosti ke každému místu. Někdy se třešně také třídí na mycí stanici.

Třešně jsou umístěny přímo v násypce, která je připojena k rozvlákňovacímu stroji (tradiční diskový rozvlákňovač Agaarde). Káva stéká z násypky dolů do rozvlákňovače a rozvlákňovač odstraní slupku a dužinu. Stroj je určen k provádění třídění vysoké a nízké kvality (1. a 2.).

Káva je poté fermentována pod vodou v nádržích v průměru 72 hodin, ale jakýkoli časový rámec mezi 48 - 100 hodinami je v rámci normy. Káva je opět tříděna v kanálcích, takže třešně nižší kvality (s nižší hustotou) budou plavat. Jsou odstraněny, takže hustší a kvalitnější zrna jsou oddělena jako šarže vyšší kvality.

Pergamen se namočí do čisté vody a poté se suší na vyvýšených záhonech přibližně 8 - 20 dní. Káva se suší ve vrstvách 2-8 cm v závislosti na klimatu, typu stolů a fázi sušení.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Způsob přípravy: Espresso
Chuťový profil: Květiny, lesní malina, jahoda, zelený čaj
Farmář: Drobní farmáři
Farma: Halo
Region: Gedeo
Odrůda: Heirloom
Zpracování: Washed
Nadmořská výška: 1950 - 2100 m n. m.
Cuppingové skóre: 88

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: