Etiopie - Semii Benti Halo #3
Detailní popis produktu
Tato káva, zpracovaná v mycí stanici Halo, se skládá z třešní dodaných okolními drobnými pěstiteli. Farmáři těží z bohatých, úrodných, červených půd a vysokých nadmořských výšek.
Mycí stanice Halo
Mycí stanice Halo se nachází v oblasti Halo Bereti, v blízkosti města Worka. Leží v nadmořské výšce 2100 m a je jednou z největších pěstitelských oblastí v Etiopii s celkovým počtem 1240 hektarů kávových farem.
Tato specifická stanice nakupuje třešně od přibližně 170 farmářů, kteří se nacházejí v oblasti. Jejich farmy mají průměrnou velikost mezi 0,5 až 2 hektary a leží mezi 1925 a 2110 m n. m. Mycí stanice se nachází v blízkosti farem, což znamená, že žádný farmář nemusí své třešně převážet déle než 40 minut.
Zpracování
Třešně sbírají a třídí drobní pěstitelé. Prodávají je farmáři ve sběrném středisku třešní nebo přímo v mycí stanici – v závislosti na jejich blízkosti ke každému místu. Někdy se třešně také třídí na mycí stanici.
Třešně jsou umístěny přímo v násypce, která je připojena k rozvlákňovacímu stroji (tradiční diskový rozvlákňovač Agaarde). Káva stéká z násypky dolů do rozvlákňovače a rozvlákňovač odstraní slupku a dužinu. Stroj je určen k provádění třídění vysoké a nízké kvality (1. a 2.).
Káva je poté fermentována pod vodou v nádržích v průměru 72 hodin, ale jakýkoli časový rámec mezi 48 - 100 hodinami je v rámci normy. Káva je opět tříděna v kanálcích, takže třešně nižší kvality (s nižší hustotou) budou plavat. Jsou odstraněny, takže hustší a kvalitnější zrna jsou oddělena jako šarže vyšší kvality.
Pergamen se namočí do čisté vody a poté se suší na vyvýšených záhonech přibližně 8 - 20 dní. Káva se suší ve vrstvách 2-8 cm v závislosti na klimatu, typu stolů a fázi sušení.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso |
---|---|
Způsob přípravy: | Espresso |
Chuťový profil: | Květiny, lesní malina, jahoda, zelený čaj |
Farmář: | Drobní farmáři |
Farma: | Halo |
Region: | Gedeo |
Odrůda: | Heirloom |
Zpracování: | Washed |
Nadmořská výška: | 1950 - 2100 m n. m. |
Cuppingové skóre: | 88 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.