Detailní popis produktu
Káva se pěstuje vysoko v krásných horách Bombe. Hospodaří zde asi 1500 farmářů v různých částech pohoří, kteří dodávají svou kávu do mycí stanice Keramo v regionu Sidamo. Vzhledem k ohromující nadmořské výšce více než 2300 m jsou fazole velmi husté s vysokou koncentrací menších zrn.
Stanice Keramo
Mycí stanice Keramo získala prestižní ocenění Cup of Excellence v letech 2020, 2021 a 2022, a tím si v regionu vybudovala reputaci produkující jedny z nejlepších káv v celé Etiopii.
Zpracování
Káva se zpracovává naturální metodou. To znamená, že se nechá sušit na afrických postelích s čistou plastovou síťovinou a prostěradlem po dobu asi 14 až 18 dnů. Třešně se lokálně loupou do netříděných přírodních fazolí a přepravují se do Addis ke konečnému třídění.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Peckové ovoce, kakao, ostružina, sušenka |
Farmář: | Daye Bensa |
Farma: | Keramo washing station |
Region: | Sidamo |
Zpracování: | Natural |
Nadmořská výška: | 2300 m n. m. |
Odrůda: | JARC 74112 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.