Detailní popis produktu
Tato limitovaná edice kávy vznikla spoluprací naší pražírny výběrové kávy Dot Coffee a kavárenského nadšence Mr. CoffeeBean.
Káva byla zpracována metodou red honey. 100 % dužiny a nulový podíl vody. Náročnost tohoto procesu vyžaduje perfektní načasování.
Zpracování:
V den sběru jsou kávové třešně poslány na sušení na africké postele, kde zůstávají 3 dny. Následně se z nich odstraní slupka, ale dužina se ještě zachovává. Dále prochází dalším procesem sušení a zároveň fermentací. V tomto bodě hraje velkou roli i vhodné podnebí, kdy je zapotřebí minimum srážek a hodně slunečního svitu. Jedná se sice o pomalé sušení a na povrchu třešní se děje samotná fermentace, ale je třeba si dávat pozor na přílišnou fermentaci. Časté otáčení zabezpečí dokonalé prosušení se zachováním ovocné chuti a aroma.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtr |
Chuťový profil: | Baileys, švestka, ostružinový rozvar, pomerančová šťáva |
Farmář: | Hector Esteban Sanchéz |
Farma: | Bajo Canet |
Oblast: | Tarrazú |
Odrůda: | Caturra, Catuaí |
Zpracování: | Red honey |
Nadmořská výška: | 1500 m n. m. |
Odpovědět