Detailní popis produktu
Nicolas a Patricia Ome koupili farmu El Triunfo v roce 2005. Na památku svého úspěchu ji pojmenovali "Triunfo", což je španělský výraz pro triumf. Farma je jejich první kávovou farmou a jsou hrdí na vše, čeho na farmě i v životě dosáhli.
Půda je zde vulkanická. Je bohatá na živiny a poskytuje to, co káva potřebuje, aby vzkvétala. Kromě odrůdy pink bourbon pěstují také odrůdy red bourbon, caturra, colombia a castillo.
ZPRACOVÁNÍ
Patricia a Nicolas selektivně ručně sbírají zralé červené třešně a zpracovávají je na své farmě. Po sklizni je ručně třídí, aby bylo zajištěno, že se zpracují jen ty nejkvalitnější třešně. Následně se třešně pokládají na markýzy, kde se nechávají uschnout. Pravidelně se shrabávají, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení.
PINK BOURBON
Odrůda pink bourbon byla dříve považována za křížence yellow a red bourbonu. Nedávný výzkum však zjistil, že pink bourbon ve skutečnosti není bourbon, ale pravděpodobně pochází z etiopské krajové odrůdy.
Má úžasně vysoký potenciál, který ohromuje profesionály i spotřebitele kávy. Jeho působivě vysoká kvalita dává ještě větší smysl, když víme, že není jen hybridem dvou odrůd bourbonu, ale že pochází z etiopských krajových odrůd. Mezi její sourozence patří vysoce ceněná geisha, která trvale dosahuje vysokého cuppingového skóre.
Někteří farmáři také uvádějí, že pink bourbon je odolnější vůči chorobám než bourbony, vedle kterých se pěstuje.
OBLAST HUILA
Oblast Huila je jednou z nejznámějších oblastí pěstování kávy v Kolumbii. Departement Huila má 1,125 milionu obyvatel a nachází se na jihozápadě země. Hlavním městem departementu je Neiva, město s asi 380 000 obyvateli.
Regionem protéká řeka Magdalena, největší kolumbijská řeka, která poskytuje dostatek vody pro pěstování kávy a vytváří (přímo i nepřímo) až 86 % kolumbijského HDP. Pohoří se také vyznačuje úrodnou sopečnou půdou, která je pro andské hory tak typická.
KÁVA V KOLUMBII
Kolumbie produkuje a vyváží kávu proslulou svým plným tělem, jasnou kyselostí a bohatou dochutí již od počátku 19. století.
Může se pochlubit širokou škálou podnebí a geografických podmínek, které zase produkují své vlastní jedinečné chutě kávy. To také znamená, že doba sklizně se může značně lišit. Ve skutečnosti Kolumbie produkuje čerstvou úrodu téměř po celý rok.
Rostoucí zaměření na specializovaný průmysl mění způsob, jakým obchodníci a zemědělci podnikají. Je stále běžnější, že zemědělci izolují nejkvalitnější fazole ve svých šaržích, aby je mohli prodávat samostatně. Tyto kvalitnější šarže se často prodávají pod konkrétními značkami nebo příběhy.
Kolumbie za posledních 10 let rychle rozšířila své možnosti certifikace. Nejběžnější dostupné certifikace jsou Fairtrade, Rainforest Alliance, UTZ a Organic.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Fíky, čokoláda, cascara, skořice |
Farmář: | Nicolas & Patricia Ome |
Farma: | El Triunfo |
Město: | Santa Maria |
Region: | Huila |
Odrůda: | Pink bourbon |
Zpracování: | Natural |
Nadmořská výška: | 1750 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.